Avondje Roulette: 1,5 miljoen armer

De meeste van ons zullen het niet zo snel in kunnen zetten, 1,5 miljoen dollar in een avondje. Maar acteur Leonardo DiCaprio heeft het wel gedaan, maar met een bankpas van een ander. Hierdoor staat hij als ‘Hollywood Actor 1’ bekend bij de FBI.

In 2013 kwam de film ‘The Wolf of Wall Street’ uit, om deze film te maken had DiCaprio een budget van 100 miljoen dollar nodig. Deze werd geïnvesteerd door het 1MDB fonds. Het geld in dit fonds werd geregeld door de stiefzoon van de Maleisische premier, Riza Aziz. Niet dat deze zelf zo rijk was, hij sluisde het geld uit het Nationaal Fonds voor Maleisische Ontwikkeling. Door meerdere witwaspraktijken en fraudes kon hij 4 miljard dollar wegsluizen. Naast zijn investering in de film van Leonardo kocht hij onder andere nog diverse villa’s rondom Los Angèles, een hotel in New York, een van Gogh en nog twee Monets.

1,5 miljoen ingezet op de roulette

DiCaprio werd niet meteen verdacht, maar dat veranderde al snel na een onschuldig avondje roulette spelen in het casino. Samen met Aziz en de zakenman Jho Low vermaakte de acteur zich prima. Maar Leonardo speelde met de bankkaart van Low die avond voor 1,5 miljoen dollar aan de roulette. Ook nam hij cadeau’s aan van Low zoals een 600.000 dollar kostend Oscarbeeldje die Marlon Brando gewonnen had voor zijn rol in ‘On The Waterfront’. Het is nog niet bekend of DiCaprio vervolgd gaat worden, het onderzoek is nog niet afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*