Oost Europa begint flink te lopen binnen iGaming

oost-europa-igaming

In het Westen lopen we qua online gokken enorm voor op onze Oosterburen. Dat wil zeggen, tot nu toe. De afgelopen jaren loopt het daar al behoorlijk in door het formuleren en toestaan van online gokken binnen de wetgeving.

Wereldwijde verandering
Twintig jaar geleden konden we binnen Nederland enkel nog maar naar Holland Casino of de buurtkroeg als we een gokje wilden wagen. Tegenwoordig is de online gokwereld van groot belang geworden binnen de gokindustrie en dit zal alleen nog maar groter worden. Zeker als het Oosten nu ook begint mee te komen, zal de gokindustrie er wereldwijd meer en meer digitaliseren, of het nu gaat om online op slotmachines te spelen of op sportwedstrijden te wedden.

Twijfel
Nu is het geen garantie dat er daadwerkelijk een wereldwijde verandering gaat plaatsvinden nu Oost Europa online gokken in de wet toelaat. Zowel vroeger als nu gaat het er financieel niet geweldig. Er zijn op dit moment wel een paar grote namen binnen de gokwereld die interesse hebben en ook toenadering zoeken binnen Oost Europa, maar als er niets te verdienen valt, zal er ook niets van start gaan. Echter voorzichtig contact is er al wel.

Afhankelijk van de wetgeving
Als land moet je er rekening mee houden hoe je de mogelijkheid tot online gokken formuleert binnen je wetgeving. Zo ben je aantrekkelijk voor grote aanbieders als ‘jouw volk’ voldoende opbrengt. Heb je bij wijze van spreken maar enkele gokkers in jouw land en je gaat van de aanbieder een hoge belasting op de inkomsten vragen, dan kan het zijn dat er teruggetrokken wordt en je als land een bron van inkomsten misloopt. Anderzijds moet je er ook rekening mee houden hoe de ontwikkeling eventueel kan gaan zijn in de loop van de komende jaren, zodat je niet een te makkelijke deal maakt waardoor je bijna alle inkomsten uit ‘jouw land’ weg geeft.

Wat er gaat gebeuren de komende tijd moeten we afwachten, duidelijk is in elk geval dat Oost Europa in elk geval op de geldtrein mee wil rijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*